TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Blog
Zümrüt Renkli Toroslar'ın Yamacında Bir Yayla. Şimdi Altın Düğün Çiçekleriyle Kaplı

Gerçek, saf, kalıntısız hambalı üretmek için çıktığımız uzun ve bilinmezlerle dolu yolculukta neden Toroslar'da Siristat yaylalarında üretim yapıyoruz.
Hikayemizi okuyup bizi tanıyanlar bu serüvene çıkış sebeplerimizi az çok bilir. Bilmeyenler için kısaca amacımız, gerçek, saf, katkısız, hakiki, doğal balı kendimiz için üretmek ve ailemizle birlikte afiyetle yemek diye fikir olsun diye özet geçeyim. Fazlasını merak edenler bu işler bu hale nasıl geldi diyenler için de buraya bir link bırakayım "HİKAYEMİZ" ve asıl konuya döneyim:))
İnsan iyi şeyler için bir yola çıktığı zaman kusursuzu arıyorsa eğer onun için herkesten fazla emek sarf etmek zorunda. Biz de kusursuz balı üretmek için çıktığımız bu yolda kusursuz mekanların keşfine çıktık. Çünkü bizim üretmek istediğimiz bal en iyi bal kriterlerini taşıyan organik ve doğal kriterlerine uyar saf katkısız kalıntısız gerçek baldı. Bunun için tarımsal aktiviteni olmadığı, çevresel kirlenmelerden uzak, zengin verimli çiçek kaynaklarına sahip, doğal temiz su kaynakları barındıran bir alan gerekliydi. Aradık, taradık, araştırdık, nasibimizde olan için yollara düştük. Allah gönlümüze göre Torozlar'ın yamacında gönlümüze göre bir alan nasip etti.
İşte burası sofranıza sunduğumuz balın üretim mekanı. Zümrüt Renkli Toroslar.
Baharın gelmesi ile birlikte Toros Dağları'nın yüksek yaylarına doğru arılarımızın yolculuğu başlayacak. 1765 m rakıma sahip yaylamız tarımsal aktiviteye kapalı bu eşsiz tabiat ortamındaki #şifa sofralarınıza gelecek. Fotoğrafta gördüğünüz yaylamızda altın düğün çiçekleri ( Ranunculusacris ) ve Toroslar'ın eriyen kar sularının oluşturduğu dereler bahar aylarında bizleri karşılıyor.
Peki Neden Toroslar? Burayı Özel Kılan Ne?
Bal sezonu boyunca sürekli değişen endemik bir bitki örtüsüne sahip Toros Dağları bu özelliğiyle adeta bir şifa deposudur. Türkiye' de en çok endemik bitkinin yetiştiği iller arasında 578 endemik bitkiyle Antalya , 478 türle Konya ilk iki sırayı paylaşmaktadır. İşte bu iki bölge arasında arıcılık yapmamızın sebebi budur? Balın kalitesini belirleyen en önemli faktörlerden biri arıların bal yaparken farklı çiçek türlerinden nektar ve polen toplamasıdır. Balda nektar çeşitliliğe ne kadar fazla işe bal kalitesi o derece artar. Diğer bi etken ise rakım yani yüksekliktir. Anadolu insanı günümüzde yeni dillendirilmeye başlamış polifloralı balı yüzyıllardır kendi kendince yayla balı olarak isimlendirmiştir. Polifloralı ballar monofloralı balların aksine polen ve çiçek çeşitliliği yönünden zengindir. Bu ballar o yüzden özel ballardır. Anadolu insanı bu gerçeği farketmiş ki dağ balını yayla balını diğer ballardan muteber görmüştür.
Bizler sadece bu eşsiz güzellikteki kirlenmemiş doğal ortamda arılarımızı şifa kaynağı çiçeklerle buluşturuyoruz. Şifa işçileri şifayı bala dönüştürüyor. Biz de sizlerle paylaşıyoruz. Ne diye sadece afiyet ŞİFA olsun diye.