TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!

Tüm Ürünlerde KARGO BEDAVA

BAL ANALİZ RAPORUNDA NE NEDİR? NE ANLAMA GELİR?

Uzmanlar, kıvamına ve rengine bakarak, koklayarak hatta tadarak balın gerçeğini sahtesinden ayırt etmenin mümkün olmadığını belirtiyor. Biz de işin içinde olan üreticiler olarak bunu sonuna kadar destekliyoruz. Balın hileli olduğunu ya da içeriğinde zararlı bir kimyasal madde olup olmadığını anlamanın tek yolu uluslararası kabul görmüş analizlerden geçer. Saf, gerçek, hakiki, doğal, organik, orjinal, en iyi bal olarak tanımlanan balların analiz raporlarını nasıl yorumlamak ve anlamak gerekir? Tabi ki bir çoğumuz bu teknik terimlerin ne anlama geldiğini bilmiyoruz. Prolin, diastaz, HMF, şeker profili, sakkaroz, maltoz vb. teknik terimlerin anlamları bilinmediği zaman raporlar rakamlardan ibaret kalmaktadır.

Sektörde sadece bala ait bazı değişken parametreler ön plana çıkmaktadır. Bunlardan en bilineni prolindir. Fakat prolin bal için tek başına bir kalite kavramı değildir. Ve değişken bir parametredir. 2015 yılında başlayan arıcılık çalışmalarımızda her yıl aynı flora içinde aynı zamanlarda arıcılık çalışmaları yürüttük. Ama her yıl hasat ettiğimiz balların analiz değerleri değişkenlik gösterdi. Buda bizlere şunu göstermektedir ki mevsimsel etkilerin balın içerik yapısı üzerinde %100 etkisi bulunmaktadır. Güncel raporlar bu yüzden önem arzeder. Bir bala ait tek bir parametre o balın objektik değerlendirilmesini sağlamaz o yüzden ulasal ve uluslararası kabul görmüş analiz raporları gereklidir.

Analiz raporu olan her bal saf bal demek değildir. İyi bal, orijinal bal, organik bal, hakiki bal, gerçek bal, saf bal gibi kavramları tanımlayabilmek için raporlarda kullanılan değerlerin, kelimelerin ve rakamların anlamlarını bilmek gereklidir. Önemli olan o kağıttaki değerlerin gerçek bal için gerekli kriterleri taşımasıdır. Ballar arasında kalite karşılaştırması ancak bu değerlerin doğru bilinmesiyle mümkündür. Bir bala analiz raporu verilmesi o balın iGördüğünüz balla ilgili raporların düzgün bir biçimde değerlendirebilmeniz ve kıyaslama yapabilmeniz için bu rakamların ne anlama geldiğini örnekleriyle sizlere açıklamaktayız. Çünkü biz herşeyin şeffaf olanını seviyoruz. Tüketicimizi, gerçek bal severleri doğru bilgilendirmek istiyoruz. Çünkü biz siziz, siz bizsiniz.

SOFRANIZA GELEN BALLA ANALİZ RAPORU SUNULAN BALIN AYNI BAL OLDUĞUNU BİLİYOR MUSUNUZ ?

Bizleri yeni takip etmeye başlayan, yeni tanıyan gerçek, hakiki, saf, orjinal, doğal, organik balı arayan bal severlerin bizlere çokça sorduğu ve sizlerinde aklına gelebilecek bir soru var. Analiz raporlarır yayınlanan balla bize gelen balın aynı bal olduğunu nereden bileceğiz.

Üretimden sofranıza gelen ürettiğimiz her ürünün bizzat takipçisi olar arıcı olarak sofranıza sunduğumuz her ürünün ilk kavanozundan son kavanozuna kadar aynı nitelik, nicelik, tat, aroma kriterlerine sahip olması için özel bir dolum ve paketleme yöntemi tercih ediyoruz.

Bir yıl boyunca çalışıp, didinip, sırtımızda taşıyıp en doğal ve en güzel bitki akaynaklarıyla buluşturduğumuz arılarımız Toroslar'ın yamacında binbir çiçekten topladığı nektarı petek gözlerinde en doğal haliyle depolayıp, üzerini sırlayıp, bu bal oldu diyince başlar bu serüven. Olgunlaşan  ve hasada hazır hale gelen balllarımız kovanlardan toplanır. Ballarımız gıdaya uygun ekipmanlar kullanılarak, hijyenik ortam ve koşullarda petek gözlerinden süzülür. Bu süzme aşamasında balın doğal yapısını bozacak, bala zarar verecek hiçbir işlem, materyal kullanılmaz. Hijyenik bir biçimde peteklerden süzelen ballar. 1 hafta 10 gün dinlenmeye alınır. 

Ballarımız hasat edilip, dinlenme aşamasında dolumu beklerken. Bizler balımızdan analiz için numune alırız. Bu numune alımının hassas ve titiz bir biçimde yapılması gereklidir ki ürettiğimiz ürünün analiz değerleri doğru bir biçimde ortaya konulabilsin. Çünkü bal standardize bir biçimde üretilen bir ürün değildir. Mevsim içinde farklı zamanlarda açan çiçeklere, arının farklı yoğunlukta çalışması, kovanlar, petekler, hatta aynı petek üzerindeki gözlerde bile balın farklı türkdeki çiçeklerden depolanmasına sebep olur. Bu yüzden kovandan kovana, petekten peteğe depolanan bal farklılık gösterir. Bizler balı badece belirli bir kovandan veya dinlendirmedeki bal kabından alıp veya tek bir petekten analize gönderirsek bu üretilen tüm balın analizi için doğru bir değer taşımayabilir.

İşte bizler burada sofranıza sunulan balın ilk kavanozdan son kavanoza kadar lezzet, aroma, vitamin ve mineral değerleri açısından aynı olması için gerek numune alımında gerekse dolum aşamasında hasat ettiğimiz tüm balın homojen bir biçimde harmanlanmasını sağlarız. Bu amaçla hasat edilip dinlendirme aşamasında dolumu bekleyen balımızdan tüm dinlendirme kaplarından eşit miktarda bal alınarak analiz için numune balı hazırlanır. Bu kavanoz hasat edilen balımızın laboratuvar analizi için laboratuvara gönderilir. Burada balımız polen tür, şeker prolfili, şeker kalıntısı, pestisit, kalıntısı, ilaç kalıntısı, prolin, diastaz değeri gibi 12 kalemden oluşan birçok analize tabi tutulur. Üniversite laboratuvarları veya özel akredite labaratuvarlarda yapılan bu analizlerlerin raporları siz değerli müşterilerimizle bilgisine sunulur ve şeffaf bir biçimde paylaşılır. 

Analiz raporu alınan ballar yine dolum aşamasında tek bir parti halinde tıpkı numune alımında olduğu gibi tüm dinlendirme kaplarından eşit miktarda alınıp dolum kazanına aktarım yapılarak kavanozlara doldurulur. Analize gönderilen ballarımızla dolum yapılan balımız bu yüzden ilk kavanozdan son kavanoza kadar aynı değerleri taşır.

Bekleriz, Okuruz, Cevaplarız.

2015 yılında başlayan serüvenimiz boyunca en çok yaptığımız olay sorgulamaktı. Sora sora Bağdat'ı bulamadık ama yüksek nitelikli saf ve kaliteli arı ürünleri üretmeyi, paylaşmayı, arının şifasıyla buluşmayı başardık. 

Sorgulamakla geçen süreçte o kadar çok şey öğrendik ki bunları anlatmak için çaba sarfediyoruz. Ama olaki izah edemediğimiz. Gözümüzden kaçan Acaba dediğiniz. Aklınıza takılan veya sorgulamak istediğiniz herşey için BİZE YAZIN.

Siz yeter ki bize yazın, sorular sorun, irdeleyin araştırın. Bildiğimizi anlatmayı, bilmediğimizi araştırmayı, elimizden geldiğince cevap sunmayı görev biliriz.

Belki sizi de arıcı yaparız:)))
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.
Lütfen zorunlu alanları doldurunuz.

Arıcınıza Ulaşın

+90 505 927 000 1

Adresimiz

Fevzi Çakmak Mah. 10501 Sk.
No 4 Karatay / KONYA

Hızlı Menü

Kovandan Sofranıza

Kullanıcı Menüsü

Gerçek Hakiki Ham Çiçek Balı, Kara kovan Petek Bal, Arı Sütü, Arı Poleni Üretici ARICI

Ham, süzme çiçek balı, karakovan petek balı, taze, yaş arı sütü, arı poleni, balmumu ürünlerimizi en saf, katkısız, kalıntısız, şekilde arılığımızdan sofralarınıza sunuyoruz.
Tek bir amaç için çalışıyoruz ve üretiyoruz. Arının mucizesi ile tüm sofralar buluşsun
yiyene ŞİFA olsun.

BİZİ TAKİP EDİN

Merhaba, sorularınız ve siparişleriniz için Whatsapp hattımızla hizmetinizdeyiz. Dilerseniz bize e-posta yoluyla da ulaşabilirsiniz siparis@siristat.com.tr

WhatsApp Soru ve Sipariş Hattı
Close and go back to page