TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!

Tüm Ürünlerde KARGO BEDAVA

Herşey ŞİFA olan bal için...

Zümrüt Renkli Toroslar'ın Altın Renkli ŞİFASI

Bu tatlı bal sevdası yüreğimize düştüğü andan itibaren ne saf olan ve şifa olan bal için çalıştık hep. Bunun için özel üretim alanları seçtik. Tarımsal alanlardan kaçtık. Çevresel kirlenmiş alanlara girmedik. Arılarımız için hep güzel yerlere taşındık durduk. Buyrun üretim alanlarımızı anlatalım.

"Balı hâlâ ailemiz için üretir gibi üretiyoruz.
Çünkü; bize inanan, güvenen, destek veren herkesi
AİLEMİZ
kabul ediyoruz."



Bizi Tercih Etmeniz İçin 10 Neden?

Üretimden sofranıza, arı ürünlerini en saf haliyle sunmak için çaba sarf ediyoruz. Ürettiğimiz ürünleri farklı kılan nedir? Hakiki, orjinal, saf, gerçek, iyi kalite, petek balı, süzme balı, arı poleni ve arı sütünü bulmak imkansız mı? Buyrun anlatalım;
Filtreleme YOK

Filtreleme YOK

Ballarımız ona değer katan polenlerden arındırılmak için asla filtre edilmez. Bal sağım ve dolum aşamalarında filtreleme yapılmaz. Bal sağım ve dolum işlemlerinde kullanılan materyaller balın doğal yapısına zarar vermeyen ekipmanlardır.
Isıl İşlem YOK

Isıl İşlem YOK

Siristat Bal üretimden sofranıza gelene kadar organik ve doğal üretim teknikleriyle üretilir. Balımız hasat sonrası hiçbir ısıl işleme ve filtrelemeye tabi tutulmayan HAM BAL'dır. Bala değer katan vitamin mineral kaynağı polenler balda korunur.
Pestisit YOK

Pestisit YOK

Pestisit kalıntı riskine karşı tarımsal aktiviteye kapalı doğal bitki örtüsüne sahip alanlarda balımız üretilir. Arı bakımlarında organik ve doğal yöntemler kullanılır. Kalıntı yönetimi yapılır. Hasat sonrası kalıntı analizleri şeffaf biçimde sizlerle paylaşılır.
Kalıntı YOK

Kalıntı YOK

Tüm canlılar gibi arılarda hastalanır. Arıların tedavisinde kullanılan iliaçlar balda kalıntı riski taşır. Arılığımızda tercih ettiğimiz üretim ve yönetim modeli tüm bu riskleri bertaraf ederek sofranıza kalıntısız arı ürünleri sunmamızı sağlar
Karışım YOK

Karışım YOK

Siristat Balı özel kılan sebeplerden biri de benzersiz ve özel florasıdır. Bu nedenle lezzet ve içerik yönünden üstün niteliklerini koruması için balımız başka floradan veya farklı hasat zamanda hasat edilen ballarla karışım yapılmaz.
%100 SAF

%100 SAF

Üretimden sofranıza direk sunulan ürünlerimizde ek, katkı, karışım vs. gibi saf balda olmaması gerekli hiçbir madde olmaz. Balımızın kaynağını sadece ve sadece doğal çiceklerden arılarımızdan tarafından toplanan nektarlardır.
Arıcıdan Aracısız

Arıcıdan Aracısız

Ürünlerimiz özel yapan etmenlerden biri de üreticiden sofranıza sunulmasıdır. Üretimden, satışa kadar her aşamada biz varız. Tek elden üretilen yüksek nitelikli arı ürünlerinin taze, saf ve ulaşılabilir fiyatla güvenle size ulaşmasını sağlarız.
ANALİZLİ Ürün

ANALİZLİ Ürün

Balımız hasat işlemleri sonrası özel akredite ve üniversite laboratuvarlarınca farklı bir çok analize tabi tutulur. Balımızın içeriğinin adeta haritasını sunan bu analizler balımızın gurur Balımızla ilgili tüm raporlar tabiki sizlerle en şeffaf biçimde paylaşılır.
Taptaze

Taptaze

Zaman ve depolama koşulları arı ürünleri üzerinde olumsuz etkilere sahiptir. Ürünlerimiz hasat sonrası tazeliğini korumasın için özenle depolayarak saklarız. Üretici olduğumuz için sofranıza gelen her ürün en kısa yoldan en taze şekilde size ulaşır.
YÖRESEL & Özel

YÖRESEL & Özel

Üretim alanımızdan hasat edilen ürünler yöredeki floranın çiçeklerinin benzersiz şifasını, lezzetini size taşır. İçerik kalitesi ve lezzet olarak Toroslar’dan üstün nitelikli bal ve arı ürünleri sunarız. Ürünlerimizin tamamı butik üretimdir.

Balımızın kalitesine ve doğallığa güveniyoruz. Çünkü;

  • Bir çok şifalı bitkiden oluşan bitki örtüsünün doğal ve çeşitli olması,
  • Tarıma tamamen kapalı bir havzada arıcılık faaliyetlerinin yürütülmesi,
  • Su kaynaklarının doğal ve temiz olması,
  • Yapay besleme yapmamamız, (şeker glikoz vb.)
  • Balda kimyasal kalıntı bırakacak ekipmanlar ve malzemeler kullanmamız.
  • Balda kalıntı riskini ortadan kaldırmak için, kontrol ve kalıntı yönetimi.
  • Kullandığımız arıcılık ekipmanlarının temiz, doğal ve balda kalıntı bırakmayacak malzemelerden oluşması. 
  • Hastalık ve zararlı mücadelesinde kalıntı bırakacak kimyasallar ve ilaçlar yerine organik asitler ve bitki yağları kullanmamız,
  • Üretim alanının kirlenmemiş bir hava ve çevreye sahip olması, 
  • Yüksek rakımla birlikte gece gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı balın olgunlaşma kalitesinin artması,
  • Balın özel filtreleme işlemlerine tabi tutulmaması
  • Balın pastorizasyon ve ısıl işlemlere tabi tutulmaması
  • Sağlıklı ambalaj malzemeleri ile paketlenip HAM BAL olarak satışa sunulması ve hasat sonrası özenle saklanması.

Yukardaki maddeler balımızın üretim aşamasında kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdir.

Siristat Bal'ın üstün lezzetli bir bal olmasının yanısıra bal kalite parametreleri olan prolin ve diastaz gibi değerlerin yüksek çıkmasının en önemli sebebi üretim alanı ve hiçbir katkı içermemesidir. 1700 metre rakımdan başlayıp 2419 metre rakımda zirve ile son bulan Orta Toros Dağları'nın hemen yamacında bulunan yaylamız doğal bitki örtüsü, kirlenmemiş, kaynakları ile ürünlerimizin üretim üssüdür.

Eşsiz bir floradan Toroslar'ın ŞİFASINI sofranıza taşıyoruz.

Toros Dağları'nın Orta Toroslar mevkisinde bulunan, doğal tabiatı, doğal su kaynakları, konvansiyonel tarıma kapalı toprak yapısı ile yayla-mera vasfıyla koruma altında olan bölgede arıcılık çalışmalarımız yürütülmektedir.
 

Yaylamızın içinde bulunduğu sahada 1995 - 1997 yılları arasında yapılan tez araştırmalarında 980 civarıdan bitki örneği toplanmıştır. Bu bitkilerden 64 familya ve 257 cinse ait 557 tür tespit edilmiştir.(1) 
 
Sahada en çok taksona olan familyalar şunlardır.(1)
• Fabaceae 59, (Geven vb. türler)
• Asteraceae 55, (papatya vb. türler )
• Lamiaceae 47, (kekik lavanta karahirdiba vb türler)
• Brassicaceae 43, (Yabani hardal sedef vb. türler)
• Caryophyllaceae 42, (Karanfil kişniş karamuk vb. türler)
• Poaceae 33, (Yulaf zembil ayrık darı vb. türler)
• Boraginaceae 32, (sığır diili sedef bozot vb. türler)
• Apiacea 21. (Kimyon rezene kişniş vb. türler)


Bölgede en çok türe sahip cinslerin sıralanışı şöyledir.(1)
• Astragalus 12
• Centaurea 11
• Silene 10
• Trifolium 10
• Minuartia 8
• Salvia 8
• Rarunculus 7
• Dianthus 7
• Sedum 7

*(1)Bitki örtüsü verileri için Kaynak:  OSMAN TUGAY YÜKSEK LİSANS TEZİ 1997 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

Doğal bitki örtüsü içinde bulunan yüzlerce şifalı bitki balımızın nektar kaynağıdır. Bal üretimi için hiçbir yapay ve ek besleme yapılmamaktadır. Organik, doğal üretim teknikleri kullanılmaktadır. Ballarımız kara kovan petek bal ve süzme bal olarak 2 farklı formda satışa sunulmaktadır. Toros Dağları'nın yüksek rakımlı dağ yaylalalarında tarıma tamamen kapalı bir alanda yürütülen arıcılık çalışmalarımızla üretimi yayla balımızın üretimi yapılmaktadır. 

 

Kontrollü ve kirlenmemiş bir doğa parçasında bal ve arı ürünleri üretmenin en büyük avantajı saf arı ürünleri üretirken pestisit adı verilen zirai ilaç kalıntılarından ürünlerimizi koruyarak tamamen organik içerikli ürünleri sizlerin sofralarına sunabilmektir.

Ekibimiz

This image for Image Layouts addon

Kraliçe Arı

Kraliçe arı işçi arılarla aynı özelliğe sahip yumurtadan doğar. Tek farkı kraliçe arı olacak yumurta sadece arı sütüyle beslenir. Ve bu fark ona ona 6 yıla kadar yaşama şansı. Günlük yaklaşık 2000 yumurta. Ve normal bir arıdan 2 kat büyüklük sağlar. Her kovanda 1 adet bulunur.

Kraliça arı iki tür yumurta yumurtlar. Dölsüz ve döllü. Döllü yumurtalardan dişi dölsüz yumurtalardan erkek arı doğar.

Yumurta anından itibaren hayatı boyunca arılar tarafından bakılır. Dışkısı bile onlar tarafından taşınır. Ve SADECE ARI SÜTÜ ile beslenir. Her ne kadar kovanın yönetimi işçi arılarda olsada zafiyeti olmadığı sürece tüm kovana o hükmeder.

Kovanda o yoksa arı sütü üretilmez, arı poleni toplamaz, propolise gerek olmaz bal üretimine gerek kalmaz. Çünkü arıların çalışmasının ve üretmesinini gerçek hakiki orjinal balı poleni arı sütünü bizlere sunmasının tek amacı kendi nesillerini devam ettirebilmektir.

Bir kraliçe arı olmayan kovan günler içinde yok olmaya mahkumdur bu yüzden arı ömürlerin uzatmak kaynakları verimli kullanmak adın kraliçe arı yokken arı kovanı çalışmayı durdurur.


Görev Tanımı: Kovanın yaşam sürmesini sağlamak. Yumurtlamak. Feromon kokusuyla kovan içi düzeni yönetmek

Erkek Arılar

Kendileri kovanın hür generalleridir. Hiçbir iş yapmazlar. Yan gelir yatarlar. Aylak aylak gezinirler. Tombul tosunlardır. Şirin görünümlü bal yiyicilerdir. 

Tek birşey yaparlar. Ve bu yaptıklarının bedeli ölümdür. O anda kovan içi hizmetleri de hayatlarıda son bulur. Kraliçe arı tek seferde onlarca erkek arı ile havada çiftleşir. Onlardan depoladığı spermleri bünyesinde saklar ve yumurtlarken bu spermlerle döllenme sağlanır. Eğer erkek spermleri olmazsa kraliçe arı asla dişi arı yumurtası atamaz

Görev Tanımı: Kraliçe arıyla çiftleşmek
This image for Image Layouts addon

İşçi Arı Kızlar

Maksimum yaşam süreli 45 gündür. Sofranıza konulan balda en çok onların emeği vardır. Doğduğu andan ölene kadar çalışır. Kovandaki sayısı 120.000 adetten yukarı olabilir. Kendi içlerinde görev taksimi vardır. Koruyucu, bakıcı, temizlikçi, toplayıcı, keşifci vb.

Sanılanın aksine kovanı Kaliçe arı değil, İŞÇİ arılar yönetir. Herşeyin kararını onlar verir. Beğenmedikleri kraliçeyi öldürür. Yerine yenisini getirirler. Kovan düzeni, bakımı, kontrolü, üretimi onların sorumluluğu ve kararıdır.

Görev Tanımı: Doğduğu anda kovan içi işlerde ömrünün ortalama 15 günü toplayıcı denilen kovan dışı işlerde çalışır.Bal polen, su, propolis vb gerekli herşeyi kovana taşır. Temizler, gözetler, korur, üretir, yavrulara bakar.
This image for Image Layouts addon

Arıcı

Arının bakımından sorumlu kişidir. Aslında arının ona ihtiyacı yoktur. Çünkü arı kendi hayatını idame ettirme kabiliyetine sahiptir. Ama o ve tüm insanlık arıya ihtiyaç duyar.

Görev Tanımı: Bu görev tanımı Siristat için geçerlidir.

Arıların sağlıklı olması için doğal ve organik üretim teknikleri kullanır. 

Arının işine, karışmaz. Onları güvende tutar. Onları doğal nektar ve polen kaynakları ile buluşturur. 

Arı ürünlerinin kalıntısız, katkısısız üretiye sunulmasını sağlar. Bunun için sıkı bir üretim sistemi. Titiz bir kalıntı yönetimi yapar.

Nasibini bekler. Nasibini, nasibi olanlarla paylaşır.

Herşeyi en şeffaf biçimde yapar. Gizlisi saklısı olamaz. 

Hedefi her daim arının ürettiği ürünü en saf, katkısız, kalıntısız haliyle hasat etmektidir. Bunun için maddi, bedensel, zihinsel tüm imkanlarını seferber eder.

Arıcınıza Ulaşın

+90 505 927 000 1

Adresimiz

Fevzi Çakmak Mah. 10501 Sk.
No 4 Karatay / KONYA

Hızlı Menü

Kovandan Sofranıza

Kullanıcı Menüsü

Gerçek Hakiki Ham Çiçek Balı, Kara kovan Petek Bal, Arı Sütü, Arı Poleni Üretici ARICI

Ham, süzme çiçek balı, karakovan petek balı, taze, yaş arı sütü, arı poleni, balmumu ürünlerimizi en saf, katkısız, kalıntısız, şekilde arılığımızdan sofralarınıza sunuyoruz.
Tek bir amaç için çalışıyoruz ve üretiyoruz. Arının mucizesi ile tüm sofralar buluşsun
yiyene ŞİFA olsun.

BİZİ TAKİP EDİN

Merhaba, sorularınız ve siparişleriniz için Whatsapp hattımızla hizmetinizdeyiz. Dilerseniz bize e-posta yoluyla da ulaşabilirsiniz siparis@siristat.com.tr

WhatsApp Soru ve Sipariş Hattı
Close and go back to page