TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Herşey ŞİFA olan bal için...
Zümrüt Renkli Toroslar'ın Altın Renkli ŞİFASI
Bu tatlı bal sevdası yüreğimize düştüğü andan itibaren ne saf olan ve şifa olan bal için çalıştık hep. Bunun için özel üretim alanları seçtik. Tarımsal alanlardan kaçtık. Çevresel kirlenmiş alanlara girmedik. Arılarımız için hep güzel yerlere taşındık durduk. Buyrun üretim alanlarımızı anlatalım.
Bizi Tercih Etmeniz İçin 10 Neden?
Filtreleme YOK
Isıl İşlem YOK
Pestisit YOK
Kalıntı YOK
Karışım YOK
%100 SAF
Arıcıdan Aracısız
ANALİZLİ Ürün
Taptaze
YÖRESEL & Özel
Üretim alanımızdan hasat edilen ürünler yöredeki floranın çiçeklerinin benzersiz şifasını, lezzetini size taşır. İçerik kalitesi ve lezzet olarak Toroslar’dan üstün nitelikli bal ve arı ürünleri sunarız. Ürünlerimizin tamamı butik üretimdir.
Balımızın kalitesine ve doğallığa güveniyoruz. Çünkü;
- Bir çok şifalı bitkiden oluşan bitki örtüsünün doğal ve çeşitli olması,
- Tarıma tamamen kapalı bir havzada arıcılık faaliyetlerinin yürütülmesi,
- Su kaynaklarının doğal ve temiz olması,
- Yapay besleme yapmamamız, (şeker glikoz vb.)
- Balda kimyasal kalıntı bırakacak ekipmanlar ve malzemeler kullanmamız.
- Balda kalıntı riskini ortadan kaldırmak için, kontrol ve kalıntı yönetimi.
- Kullandığımız arıcılık ekipmanlarının temiz, doğal ve balda kalıntı bırakmayacak malzemelerden oluşması.
- Hastalık ve zararlı mücadelesinde kalıntı bırakacak kimyasallar ve ilaçlar yerine organik asitler ve bitki yağları kullanmamız,
- Üretim alanının kirlenmemiş bir hava ve çevreye sahip olması,
- Yüksek rakımla birlikte gece gündüz arasındaki sıcaklık farkından dolayı balın olgunlaşma kalitesinin artması,
- Balın özel filtreleme işlemlerine tabi tutulmaması
- Balın pastorizasyon ve ısıl işlemlere tabi tutulmaması
- Sağlıklı ambalaj malzemeleri ile paketlenip HAM BAL olarak satışa sunulması ve hasat sonrası özenle saklanması.
Yukardaki maddeler balımızın üretim aşamasında kalitesini belirleyen en önemli faktörlerdir.
Siristat Bal'ın üstün lezzetli bir bal olmasının yanısıra bal kalite parametreleri olan prolin ve diastaz gibi değerlerin yüksek çıkmasının en önemli sebebi üretim alanı ve hiçbir katkı içermemesidir. 1700 metre rakımdan başlayıp 2419 metre rakımda zirve ile son bulan Orta Toros Dağları'nın hemen yamacında bulunan yaylamız doğal bitki örtüsü, kirlenmemiş, kaynakları ile ürünlerimizin üretim üssüdür.
Eşsiz bir floradan Toroslar'ın ŞİFASINI sofranıza taşıyoruz.
Yaylamızın içinde bulunduğu sahada 1995 - 1997 yılları arasında yapılan tez araştırmalarında 980 civarıdan bitki örneği toplanmıştır. Bu bitkilerden 64 familya ve 257 cinse ait 557 tür tespit edilmiştir.(1)
Sahada en çok taksona olan familyalar şunlardır.(1)
• Fabaceae 59, (Geven vb. türler)
• Asteraceae 55, (papatya vb. türler )
• Lamiaceae 47, (kekik lavanta karahirdiba vb türler)
• Brassicaceae 43, (Yabani hardal sedef vb. türler)
• Caryophyllaceae 42, (Karanfil kişniş karamuk vb. türler)
• Poaceae 33, (Yulaf zembil ayrık darı vb. türler)
• Boraginaceae 32, (sığır diili sedef bozot vb. türler)
• Apiacea 21. (Kimyon rezene kişniş vb. türler)
Bölgede en çok türe sahip cinslerin sıralanışı şöyledir.(1)
• Astragalus 12
• Centaurea 11
• Silene 10
• Trifolium 10
• Minuartia 8
• Salvia 8
• Rarunculus 7
• Dianthus 7
• Sedum 7
*(1)Bitki örtüsü verileri için Kaynak: OSMAN TUGAY YÜKSEK LİSANS TEZİ 1997 SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Doğal bitki örtüsü içinde bulunan yüzlerce şifalı bitki balımızın nektar kaynağıdır. Bal üretimi için hiçbir yapay ve ek besleme yapılmamaktadır. Organik, doğal üretim teknikleri kullanılmaktadır. Ballarımız kara kovan petek bal ve süzme bal olarak 2 farklı formda satışa sunulmaktadır. Toros Dağları'nın yüksek rakımlı dağ yaylalalarında tarıma tamamen kapalı bir alanda yürütülen arıcılık çalışmalarımızla üretimi yayla balımızın üretimi yapılmaktadır.
Kontrollü ve kirlenmemiş bir doğa parçasında bal ve arı ürünleri üretmenin en büyük avantajı saf arı ürünleri üretirken pestisit adı verilen zirai ilaç kalıntılarından ürünlerimizi koruyarak tamamen organik içerikli ürünleri sizlerin sofralarına sunabilmektir.
Ekibimiz
Kraliçe Arı
Kraliça arı iki tür yumurta yumurtlar. Dölsüz ve döllü. Döllü yumurtalardan dişi dölsüz yumurtalardan erkek arı doğar.
Yumurta anından itibaren hayatı boyunca arılar tarafından bakılır. Dışkısı bile onlar tarafından taşınır. Ve SADECE ARI SÜTÜ ile beslenir. Her ne kadar kovanın yönetimi işçi arılarda olsada zafiyeti olmadığı sürece tüm kovana o hükmeder.
Kovanda o yoksa arı sütü üretilmez, arı poleni toplamaz, propolise gerek olmaz bal üretimine gerek kalmaz. Çünkü arıların çalışmasının ve üretmesinini gerçek hakiki orjinal balı poleni arı sütünü bizlere sunmasının tek amacı kendi nesillerini devam ettirebilmektir.
Bir kraliçe arı olmayan kovan günler içinde yok olmaya mahkumdur bu yüzden arı ömürlerin uzatmak kaynakları verimli kullanmak adın kraliçe arı yokken arı kovanı çalışmayı durdurur.
Görev Tanımı: Kovanın yaşam sürmesini sağlamak. Yumurtlamak. Feromon kokusuyla kovan içi düzeni yönetmek
Erkek Arılar
Tek birşey yaparlar. Ve bu yaptıklarının bedeli ölümdür. O anda kovan içi hizmetleri de hayatlarıda son bulur. Kraliçe arı tek seferde onlarca erkek arı ile havada çiftleşir. Onlardan depoladığı spermleri bünyesinde saklar ve yumurtlarken bu spermlerle döllenme sağlanır. Eğer erkek spermleri olmazsa kraliçe arı asla dişi arı yumurtası atamaz
Görev Tanımı: Kraliçe arıyla çiftleşmek
İşçi Arı Kızlar
Sanılanın aksine kovanı Kaliçe arı değil, İŞÇİ arılar yönetir. Herşeyin kararını onlar verir. Beğenmedikleri kraliçeyi öldürür. Yerine yenisini getirirler. Kovan düzeni, bakımı, kontrolü, üretimi onların sorumluluğu ve kararıdır.
Görev Tanımı: Doğduğu anda kovan içi işlerde ömrünün ortalama 15 günü toplayıcı denilen kovan dışı işlerde çalışır.Bal polen, su, propolis vb gerekli herşeyi kovana taşır. Temizler, gözetler, korur, üretir, yavrulara bakar.
Arıcı
Görev Tanımı: Bu görev tanımı Siristat için geçerlidir.
Arıların sağlıklı olması için doğal ve organik üretim teknikleri kullanır.
Arının işine, karışmaz. Onları güvende tutar. Onları doğal nektar ve polen kaynakları ile buluşturur.
Arı ürünlerinin kalıntısız, katkısısız üretiye sunulmasını sağlar. Bunun için sıkı bir üretim sistemi. Titiz bir kalıntı yönetimi yapar.
Nasibini bekler. Nasibini, nasibi olanlarla paylaşır.
Herşeyi en şeffaf biçimde yapar. Gizlisi saklısı olamaz.
Hedefi her daim arının ürettiği ürünü en saf, katkısız, kalıntısız haliyle hasat etmektidir. Bunun için maddi, bedensel, zihinsel tüm imkanlarını seferber eder.