TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
Hambal

Hambal nedir? Faydaları, yararları, kullanımı, satışı ve fiyatı ile satın alma rehberi
Hambal hakkında en çok sorulan hambal nedir faydaları yararları nedir? İyi ve kaliteli hambal nasıl anlaşılır, nerede bulunur, nerede satılır? Gerçek bir hambal nasıl olmalıdır vb sizlerden hambal hakkında gelen soruları bu konu başlığı altında toplayarak cevaplayacağız. Hambal, 45 derece sıcaklık üzerindeki ısıtıma işlemine tabi tutulmamış ve filtreleme süzme işleminde 300 mikrondan daha küçük filtreler kullanılmadan süzülerek paketlenmiş bal hambal olarak tasnif ediliri. Bunun yanında hiç ısıtmaya tabi tutulmamış ve iri gözenekli elekler ile filtre edilmiş ballarda hambal olarak tanımlanır. Aslında orjinal hambal kovandak çıktığı haliyle sizlere sunulan baldır. Hambalın izelliği ısıl işlem ve filtreleme ile balın yapısına müdahalede bulunulmadığı için bünyesinde vitamin, mineral, vb değerleri kaybetmez.
Her bal Hambal mıdır? Evet kovandan çıkan her bal ilk aşamada hambaldır. Balın kristalize olması tüketici tarafından yanlış algılandığı için ve görüntüsü değişerek şekerlenen bal sahte bal kötü bal olarak anıldığı için balın kristalize olmasına sebep olan etmenler, ısıtma iylemiyle filtreleme ile nötür hale getirilir. Bu işlem krisatalize olmayan, donmayan, berrak balların size sunulmasını sağlar. Ama endüstriyel bir işlemden geçmiş olar bal değer yitirir,