TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!
YÜKSEK YAYLA BALI ÜRÜN ÖZELLİKLERİ | |
---|---|
Ambalaj | Cam Kavanoz |
Miktarı | 500 gr |
Türü | Yayla Balı Yüksek Rakım Çok Çiçekli Süzme Ham Bal |
Rakım | 1765 |
Üretim Yeri | Toroslar |
Flora | Dağ ve Kır Çiçekleri |
Kargo | Özel Koruyucu Ekolojik Ambalaj KARGO BEDAVA |
YAYLA BALI İÇERİK ANALİZ RAPORLARI | |
YAYLA BALI KALINTI ANALİZ RAPORLARI |
Yüksek Yayla Balı Nedir?
Yüksek yayla çiçek balı, Toros Dağları'nın yamacındaki 1765 m rakımdaki yaylamızda üretilerek sofralarınıza gelmektedir. Gerçek balı bulmak için başlayan serüvenimizin ilk ürünüdür. Saf ve hakiki balı üretmek için Akdeniz sahillerinden başlayıp, Toroslar'ın yamaçlarında son bulan, binlerce çiçeğin özünü, polenini içinde taşıyan, katkı, karışım, kalıntı içermeyen, organik içerikli yayla balımız, üretimden sofranıza en doğal haliyle sunulur. Süzme çiçek yayla balımız bu özellikleri ile, ham, karışık çok çiçekli, organik içerikli yayla balıdır.
Yüksek Yayla Balı Nerede Üretilir?
Yayla balı Toros Dağları'nın Orta Toroslar bölümünde 1765 m rakıma sahip yaylamızda doğal dağ ve kır çiçeklerinden toplanan nektarların kovanlarda bala dönüşmüş en saf halidir.
Yüksek Yayla Balı Nasıl Üretilir?
Doğal ve organik içerikli yayla balımız geleneksel ve organik arıcılık teknikleri üretilmiştir. Kendi üretimizdir. Hasat dolum, ambalajlama aşamaları gerçek yayla balının damlasına zarar vermeyecek biçimde özenle yürütülerek, tamamen hijyenik koşullarda gerçekleştirilmiş ve sizlerin sofralarına sunulmuştur.
Pestisit (zirai ilaç ve arı ilaçları kalıntıları), antibiyotik, naftalin gibi organik olmayan hiçbir kimyasal kalıntı içermez. Katkı maddesi, koruyucu madde, boyar madde, alkol, glikol, gluten, GDO, ilave şeker veya ilave yağ içermez.
Yüksek Yayla Çiçek Balı ve Polifloralı Bal Arasındaki Fark Nedir?
Siristat Arıcılık olarak her balın yöresel ve florasına özel olduğuna inanırız. Bu yüzden her bal nerede üretiliyorsa başka bal türleri ile karıştırılmadan dolum yapılır. Polifloralı kelimesi çok çiçekli anlamına gelir. Yüksek yayla çiçek balımız ve polifloralı çiçek balımız çok çiçekli baldır. Bu iki balın üretim yerleri farklıdır. Bu sebeple balın nektar kaynağı olan çiçek türleri ve rakımları farklıdır. İkisi de gerçek bal için gerekli tüm nitelikleri taşır.
Bu iki bal çeşidimiz temel olarak ayrıştıkları nokta ise içerdikleri nektar türleridir. Polifloralı balımız ormanlık bir alanda üretildiği için içinde doğal orman çiçeklerinin nektarına ek olarak bazı ağaç türlerinin nektarı da vardır. Yayla balımızın üretildiği alanda ağaç bulunmamaktadır. Yayla balının nektar kaynağı tamamen doğal dağ çiçekleridir. İki floranın farkı içerik, lezzet, renk gibi balın bazı niteliklerinin farklı olmasına sebep olur. Kalite ve içerik olarak birbirine eş değer olan en iyi kalite süzme çiçek balımız lezzet ve aromaları ile birbirinden ayrılırlar. Hangi balı tercih etmeniz konusunda bir ikilemde kaldıysanız yukardaki bilgileri dikkate alarak sipariş verebilirsiniz.
Hep Taze, Hep Değerli Ham Yayla Balı
Ham bal nedir? Balın kovandan çıktığı haliyle doğal yapısının korunarak satışa sunulmasını anlamına gelir. Bal kristalize olmaması, berrak bir görüntü kazanması amacıyla pastörizasyon, filtreleme, ışınlama, şoklama gibi farklı endüstriyel işlemlere tabi tutulabilmektedir. Bu endüstriyel işlemler balın tadını etkilemeden, raf ömrünü artırabilecek ve balın daha şeffaf, çekici görünmesini sağlayabilecektir. Fakat yapılan araştırmalar balın en sağlıklı ve en iyi halinin ham bal olduğunu doğrulamaktadır. Tüm bal ve arı ürünlerimiz kovandan ilk çıktığı haliyle hiçbir endüstriyel işleme sokulmadan sofranıza sunulur. Yüksek yayla çiçek balımız da ham baldır.
Bal yapısı itibariyle bozulmayan nadide gıdalardan biridir. Ama her şeyde olduğu gibi zaman ve olumsuz koşullar balın en büyük düşmanıdır. Uygun koşullarda muhafaza edilmeyen balların zamanla enzim, vitamin, mineral değerleri yönünden düşüş gösterdiği gözlemlenmiştir. Bu yüzden tazelik balı değerli kılan önemli faktörlerdendir. Siristat Arıcılık olarak butik üretim olan ürünlerimiz en taze haliyle sizlerin sofralarına sunuyoruz.
Hasat, sağım, dolum, paketleme işlemleri bizzat tarafımızdan özenle hijyenik koşullarda yapılır. 365 günlük emekle arılarımızın bin bir çiçeğin özünden toplayarak bizlere sunduğu ham, karışık çok çiçekli yüksek yayla balımız onu olumsuz etkiyecek, damlasına zarar verecek her türlü olumsuz koşuldan titizlikle korunur. Bu yüzden sofralarına ulaşan yayla balımız hep taze, hep değerlidir.
Butik Üretici ARICIDAN
Afiyet Şifa Olsun Diye En Saf Haliyle…
Butik arı ürünleri üreticisi ARICI olarak kendi ürettiklerimizi sizlere sunmayı, küçük ama nitelikli üretici kalabilmeyi amaçlıyoruz. Bizler en çok bal satan değil, Türkiye'nin en iyi balını üreten, bal severler tarafından en iyi bal markası olarak tanımlanan bir üretici olmanın yarışı içindeyiz. Bu yüzden geleneksel ve organik arıcılık teknikleri ile butik üretim yaparak, sadece kendi ürettiğimiz ürünleri sizlere sunuyoruz.
Saf, katkısız, gerçek balı üretmek için 2015 yılında 3 kovanla başlayarak devam eden bu serüven, bugün yüzlerce kovanla 3 farklı lokasyonda bulunan arılığımızla devam etmekte. Her yıl binlerce kilometre yol katedilerek en özel ve doğal floralarda arıcılık yapmaktayız. Bu amaçla;
- Arı bakımlarımızda her zaman için doğal ve organik yöntemleri tercih ederiz.
- Ballarımızın organik ve doğal içeriklerini kalıntı risklerinden korumak için üretim alanlarımız tarımsal, çevresel, kentsel, sanayi kaynaklı kirlenmelerden uzak alanlar olarak seçiyoruz.
- Üretim alanlarımızda belirlerken balın içerik değerlerini yükselten şifa dolu bitkilerle dolu, tek tip yerine karışık türleri barındıran (poliflora) doğal alanları tercih ediyoruz
- Tarımsal ilaç ve GDO riski sebebiyle tarımsal üretim ürünleri (ayçiçeği, kanola, mısır vb) bal üretim alanlarımız için tercih etmiyoruz
- .Tüm riskleri sıfırlamak, olası bulaşma risklerini sıfıra indirmek için arılığımızda sıkı bir kalıntı yönetimi sürdürmekteyiz
- Arılığımızdan hasat ettiğimiz balımızı hiçbir endüstriyel işleme tabi tutmadan, filtrelemeden, pastörize etmeden, hijyenik koşullarda ambalajlayıp, ilk günkü değerlerini, tazeliğini sofranıza gelene kadar koruması için özenle muhafaza ederek sizlerin sofralarına sunulur.
Bizce üretmek sadece para kazanmak için doğayı, canlıları sonsuz şekilde tüketmek değil, hayatımızı sürdürmemize yarayan, bize hizmet sunan tüm doğayı, canlıları koruyarak, yenileyerek, zarar vermeyerek beraber karşılıklı fayda sağlama anlayışıdır. Bu yüzden arının bize sunduğu şifa dolu arı ürünlerinde payı olan havayı, suyu, doğayı arıyı ve daha birçok etmeni koruyarak, gözeterek, israf etmeyerek, yenileyerek yolumuza devam ediyoruz.