TÜM ÜRÜNLERDE KARGO BEDAVA!

Tüm Ürünlerde KARGO BEDAVA

Bal Üretiyoruz, Anlatıyoruz

Gerçek, Saf Bal Hakkında Merak Edilenler

Akasya Balı Faydaları Kullanımı Organik İçeriği Nerede Satılır Bulunur Fiyatı

Akasya Balı Faydaları Kullanımı Organik İçeriği Nerede Satılır Bulunur Fiyatı

Pürüzsüz ve lezzetli bir tada sahip olan akasya balı, organik içeriği ile en popüler bal çeşitlerinden biridir. Hafif tadı ve nötr aroması ile bu balın

güçlü antioksidan aktivitesinden en iyi şekilde yararlanan ilaç ve gıda takviyesi endüstrilerinin favorilerinden biridir. Akasya balı faydaları yüksek antioksidan içeriğinin bir özelliği olarak ortaya çıkmaktadır.

 

Bu makalemizde, akasya balının tanımını, üretimini, faydalarını, kullanımlarını, nerede bulunur, nerede satılır, fiyatı, olabilecek zararlarına değineceğiz.

 

 

Akasya balı nedir?

Akasya Balı , akasya çiçeğini tozlaştıran arılar tarafından üretilen monofloral bir bal çeşididir.  Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa'nın ılıman ve tropikal bölgelerine özgü olan bu çiçekleri üreten ağaç, kara akasya ağacı veya sahte akasya ağacı olarak da bilinen Robinia Pseudoancia'dır . Ortalama boyu 5 ila 10 metre arasında olan çiçekleri sarıdır (bazı türlerde bu farklılık gösterse de) ve yoğun bir koku kaynağıdır.

 

Akasya balı üretimi özellikle Doğu Avrupa ülkeleri ile İtalya ve bazı Asya ülkelerinde ve ülkemizde popülerdir. Akasya balı , genellikle siyah akasya, dikenli akasya veya yalancı akasya ağacı olarak bilinen Robinia pseudoacacia çiçeğinin nektarından elde edilir. Bu eşsiz ve özel monofloral bal, ülkemizde ve dünya genelinde tipik olarak akasya balı olarak etiketlenir ve satılır.  Geleneksel balla karşılaştırıldığında, rengi genellikle çok daha açıktır ve açık sarı ve tonlarındadır. Akasya balı genel bilinenin aksine turuncu değildir

 

Akasya çiçeğinden gelen nektarların hafif aroması ve tatlı, narin bir tadı vardır. Uygun koşullarda muhafaza edilen, akasya balı daha uzun süre sıvı kalır ve karışık çiçek ballarına göre çok daha yavaş kristalleşir. Bunun nedeni daha yüksek fruktoz içeriğidir.

 

Akasya çiçeğinin hakim olduğu yerlerde yaşayan arılardan organik içerikle elde edilen bir baldır. Akasya balı karakteristik bir renge, açık kehribar rengine yakın şeffaf, pürüzsüz ve ince bir dokuya sahiptir. Çok az kalıcılık ve kristalleşme eğilimi olmayan nötr bir çiçek aromasına sahiptir.

 

Akasya balı, rafine şeker için sağlıklı bir alternatiftir. Fruktoz açısından zengindir ve hoş, ince ve zarif tadı sayesinde meyve suları, süt ürünleri veya meyveler gibi her türlü ürünü lezzetini bozmadan tatlandırmak için idealdir.

 

organik saf gerçek en iyi akasya bali satışı fiyati nereden bulunur alınırAkasya ağacı çiçeği

Bilimsel adı Robinia Pseudoancia olan akasya çiçeği, Fabaceae familyasına aittir. Bunlar çok yoğun bir koku sağlayan, büyük taçlı ve uzun dallı ağaçlardır. Aynı şekilde bunlar ortalama 5-10 metre yüksekliğe sahiptir; 15-25 metre yüksekliğe ulaşabilme.

 

Bu bitkinin çiçekleri, çoğu durumda organlarındaki yarı gizli olan beş küçük taçyaprağa sahiptir. Genellikle bunlar sarıdır, ancak gerçek şu ki, söz konusu türe bağlı olarak renk değişebilir.

Böylece 1.300'den fazla farklı akasya türü vardır; çoğu Avustralya'dan geliyor. Aynı şekilde akasya çiçeğine Avrupa, Afrika veya Güney Asya gibi ülkelerde tropik ve ılıman bölgelerde de rastlanabilmektedir.

 

Gerçek şu ki, bu bal Doğu Avrupa ülkelerinde çok popülerdir; Valcea (Romanya) ana üretici ülkelerden biridir. Akasya balı üretiminde Çin, Bulgaristan, Ukrayna, Polonya ve Macaristan gibi ülkeler de öne çıkıyor. Ülkemizde akasya balı Bulgaristan da ünlü olarak bilinse de Türkiye'de de arıcılarımız tarafından da üst kaliteli akasya balı üretimi yapılmaktadır. En iyi kaliteli saf akasya balı aramak için Bulgaristan’a gitmenize gerek yoktur.

 

Daha uzun süre donmadığı ve kristalize olmadığı için tüketiciler tarafından Avrupada çokça tercih edilen ve diğer ballara kıyasla daha yüksek fiyatla satılan bir baldır.  Akasya balı monofloral bir bal olarak oldukça popülerdir ve geleneksel bal türlerinden daha pahalı olabilir.

 

Akasya Balı söz konusu olduğunda , aşağıdaki özellikler açık bir şekilde diğer ballardan ayrılır.

  • Nötr yumuşak tat ve aroma
  • Özellikle güçlü antioksidan aktivite
  • karışık çiçek ballarına oranlar düşük polen içeriği
  • Kolayca kristalleşmez
  •  

ÖZET

Akasya balı, dikenli akasya ağacından veya yalancı akasya ağacından elde edilen nektardan yapılır. Rengi daha açıktır ve geleneksel baldan daha yavaş kristalleşir. 

 

Akasya balı organoleptik notaları nelerdir? Tat, koku renk görünüş

Akasya balı, şeffafa yakın görünebilen açık rengi ve dokusu ile farklı bir görünüm sunar.

Ayrıca akasya balı yüksek fruktoz içeriği nedeniyle nadiren kristalleşir, bu nedenle diğer bal çeşitlerine göre daha uzun süre sıvı halde kalır. Kokusu nötr bir çiçek aromasıdır. Mükemmel sıvı baldır.

Sonuç olarak, Akasya Balı özellikle hassas bir duyusal deneyimin kaynağıdır. Bu, makalenin ilerleyen kısımlarında açıklayacağımız gibi, ilaç ve gıda takviyesi sektörlerinde kullanımı da dahil olmak üzere onu birçokları için favori bir içerik haline getirdi.

 

Akasya balı tadı nasıldır ?

Bu bal çeşidi, eşit derecede pürüzsüz, hafif ve nötr bir tat sunar. Yine, kullanımı mevcut olabilecek diğer tatları veya aromaları önemli ölçüde değiştirmediği için bu, Akasya Balı'nı birçokları için popüler bir seçenek haline getirdi.

 

Akasya Balı nasıl üretilir?

  • Üretim , bal arılarının çiçeklerden nektarı toplayıp aşağıdaki süreci başlattığı ilkbaharda gerçekleşir: 
  • Akasya çiçeklerinden nektar toplarlar ve bunu ağızlarındaki bezlerden salgıladıkları bir enzimle harmanlarlar. Nektar, su içeriğini azaltmak için kovandaki diğer arılarla da paylaşılır. 
  • Su içeriği, kanatlarını çırpan arılar tarafından daha da azaltılır.
  • Sonuç daha sonra mum hücrelerde saklanır ve kapatılır. Su oranı %20 nin altına düşürülen bal artık olgunlaşmış ve hasada hazır haldedir.

Akasya Balı'nın sürdürülebilir organik bir üretim süreci ortaya çıkması üründeki tüm farkı yaratır. 

Yüksek kaliteli ham akasya balı üretimi, balın hasat sonrası pastörize edilmemesini veya işlenmemesini gerekli kılar, böylece akasya balının tüm organik içeriği bozulmadan kalır.

 

Özet;

Akasya balı eşit derecede pürüzsüz, hafif ve nötr bir tat sunar. Geç kristalize olur renk koku ve tat olarak monofloral bir bal türüdür. Arılar tarafından organik bir üretim sürecinde üretilir. 

 

Akasya balı nerede bulunur, nerede satılır, fiyatı.

Akasya balı ülkemizde hemen hemen her bölgede üretimi yapılan bal türlerinden biridir. Akasya balının organik içerikleri korunak üretilmesi, doğru hasat ve hasat sonrası akasya balının organik yapısına zarar vermeden onu tüketicilere sunmaksa uzmanlık ve özen gerektiren bir süreçtir. Bu yüzden akasya balı nerede bulunur sorusunun cevabını her yerde olarak verebiliriz.

 

Ama iyi kaliteli organik akasya balını bulmanız için yerel arıcılarınız tavsiye ederiz.  Gerçek, ham, saf, katkısız, kalıntısız, organik içerikleri korunmuş taze akasya balı nerede bulunur, nerede satılır ve fiyatını merak ediyorsanız. Buradan sipariş verebilirsiniz. Kendi arılığımızda akasya çiçeklerinin en doğal hali organik ve doğal arıcılık yöntemleri ile sofralarınıza saf gerçek hakiki akasya balı olarak sunuldu. Analiz raporlu ürünlerimizi müşterilerimizin tavsiye ve görüşlerini üretim alanlarımızı akasya balınızın nasıl üretildiğini görmek için Instagram'dan bizi takip edebilirsiniz.  

 

Akasya balının içindekiler

Geleneksel bal gibi, 1 yemek kaşığı (21 gram) akasya balı yaklaşık 60 kalori ve 17 gram şeker sağlar. Akasya balı glikoz, sükroz ve fruktoz şekerlerini içerir, ancak fruktoz en yaygın olanıdır. Gerçek ve sag akasya balında bu şekerlerin tamamı doğal şekerlerdir. Beslenme açısından protein, yağ veya lif sağlamaz. Öte yandan, C vitamini ve magnezyum vitamin ve mineraller içerir.

Akasya balı hakkında en etkileyici olan şey, antioksidan görevi gören flavonoidler gibi güçlü bitki bileşiklerinin yüksek içeriğidir.

 

Özet

Besinsel olarak, akasya balı öncelikle şeker formundaki karbonhidratlardan oluşur ve antioksidan özelliklere sahip güçlü bitki bileşikleri açısından zengindir.

 

Akasya balının faydaları

Akasya balı sadece lezzet olarak öne çıkan yararlı bil bal değildir. Geleneksel balın olağan sağlık yararlarının yanı sıra akasya balı faydaları kendine has benzersiz özellikleri ele ön plana çıkar.

İşte akasya balının sağlığa faydalarından bazıları. Akasya Balı, nötr kokusu ve tadı nedeniyle özellikle ilaç ve kozmetik sektöründe değer görmektedir.

• Farmasötik ürünler, öksürük, soğuk algınlığı ve gripten kurtulma sağlamanın yanı sıra balın dekonjestan olarak doğal yeteneklerine odaklanmıştır.

• Bilimsel kanıtlar Akasya Balı'nın sivilceleri en aza indirme potansiyelini (antibakteriyel aktivitesi nedeniyle) gösterdiğinden, kozmetik endüstrisi bu bal çeşidine giderek daha fazla ilgi göstermektedir. Bu, endüstrinin, tüketicilerin botanik kozmetik tedavilere artan odaklanmasıyla uyumlu, etkili, doğal bileşenler arayışıyla el ele gider.

 

Antioksidanlar açısından zengin

Akasya balı, insan sağlığına faydaları bulunabilecek birçok önemli antioksidanlar içerir, antioksidanlar hücrelerinizi serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı korur. Zamanla, serbest radikal hasarı hastalığa katkıda bulunabilir.

 Flavonoidler, akasya balındaki ana antioksidan türüdür. Flavonoidlerde yüksek bir diyet, kalp hastalığı ve belirli kanser türleri dahil olmak üzere kronik durum riskinizi azaltabilir

Flavonoidler kadar yaygın olmasa da bu bal ayrıca güçlü antioksidan özelliklere sahip bir tür bitki pigmenti olan beta karoten içerir

Beta-karoten açısından zengin gıdalar ve takviyeler yemek, gelişmiş beyin fonksiyonu ve cilt sağlığı ile ilişkilendirilmiştir. Bir test tüpü çalışması, akasya balının akciğer kanseri hücrelerinin yayılmasını etkili bir şekilde durdurduğunu bile gösterdi. 

Güçlü antioksidan aktivite: Akasya Balı özellikle flavonoidler ve beta karoten de dahil olmak üzere antioksidan görevi gören diğer bitki bileşikleri açısından zengindir. Bunlar, diğer sorunların yanı sıra bazı kanser türleri ve kalp hastalığı gibi bazı kronik hastalıklara yol açabilen serbest radikallerin neden olduğu hasara karşı hücreler için koruma görevi görür.

 

Doğal antibakteriyel özellikler

Akasya balının iyileştirme yeteneklerinin çoğu muhtemelen antibakteriyel aktivitesine bağlanır.

Bal, az miktarda hidrojen peroksit üretmek ve yavaşça salmak için gerekli bileşenleri içerir. Hidrojen peroksit, hücre duvarlarını parçalayarak bakterileri öldüren bir asit türüdür 

Bir çalışma, akasya balının iki tür antibiyotiğe dirençli bakteri olan Staphylococcus aureus ve Pseudomonas aeruginosa'ya karşı etkili olduğunu kanıtladı. Yüksek seviyelerde güçlü hidrojen peroksitin muhtemelen sorumlu olduğu sonucuna vardı.

 

Yara iyileşmesine yardımcı olabilir

Bal eski zamanlardan beri yaraları tedavi etmek için kullanılmıştır. Akasya balıda yaraların iyileşmesinde faydaları olan ballardan biridir.

Akasya balının antioksidan ve antibakteriyel özellikleri nedeniyle yara iyileşmesini hızlandırabilir, bakteriyel kontaminasyonu ve enfeksiyonu önleyebilir.

Ek olarak, bu bal, her ikisi de yara iyileşmesine yardımcı olabilecek koruyucu bir bariyer sağlarken nemli bir ortamın korunmasına yardımcı olur.

Bu eski uygulamanın etkinliğini doğrulayan hem test tüpü hem de hayvan çalışmaları, akasya balının yara iyileşmesini hızlandırdığını gösteriyor

 

Akneyi önleyebilir ve tedavi edebilir

Akasya balının akne ile savaşma kabiliyetine ilişkin bilimsel araştırmalar yapılmaktadır. Bununla birlikte, akasya balı ve asidik bileşenlerin bir karışımını içeren birçok akne tedavi edici kozmetik ürünü akne ile savaşan kremler ve losyonlar mevcuttur Güçlü antibakteriyel aktivitesi nedeniyle, akasya balı cildinizi bakterilerden arındırmaya yardımcı olabilir, bu da akne gibi yaygın cilt hastalıklarını iyileştirebilir veya önleyebilir Sonuç olarak, akasya balının sivilceye karşı etkili bir ev ilacı olup olmadığını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

 

Bilimsel kanıtlar Akasya Balı'nın sivilceleri en aza indirme potansiyelini (antibakteriyel aktivitesi nedeniyle) gösterdiğinden, kozmetik endüstrisi bu bal çeşidine giderek daha fazla ilgi göstermektedir. Bu, endüstrinin, tüketicilerin botanik kozmetik tedavilere artan odaklanmasıyla uyumlu, etkili, doğal bileşenler arayışıyla el ele gider.

  

Kan basıncını düşürmeye yardımcı olur:

Akasya Balı'nın faydaları arasında, yüksek kaliteli Akasya Balı yerine geleneksel şeker kullanıldığında sistolik kan basıncını düşürme olasılığı vardır. Kalple ilgili diğer faydalar arasında "kötü" kolesterolü düşürme, trigliserit düzeylerini düşürme ve genel olarak kan dolaşımını iyileştirme yetenekleri yer alır. Sonuç olarak, kalp hastalığı ve felç riskini azaltmakla bağlantılıdır. 

 

Diyetimiz için ideal bir tamamlayıcı

Çok yönlülüğü sayesinde dilediğiniz kadar kombinasyon mevcuttur. Tatlandırma özelliğinden dolayı meyve suları, kahve veya çay gibi içeceklere eklenebilir. Bir bardak ılık süte veya herhangi bir infüzyona ekleyin, her zaman çok sıcak içeceklerle karıştırmaktan kaçının. Yüksek sıcaklıklar akasya balının özelliklerine ve faydalarına zarar verdiği için bu önemlidir.

Ayrıca en sevdiğiniz tostlar, meyveler veya peynirler için bir bileşen olarak idealdir ve tatların kontrastını elde eder. Çocuklar için hoş bir tada sahip olduğundan ve hamile kadınlar, şeker hastaları ve düşük kalorili diyet uygulayan kişiler için ideal olduğundan bahsetmiyorum bile.

Akasya balı, sağlık için yararlı terapötik etkileri olan doğal, organik bir takviyedir. Hafif aroması, bu ürünü günün herhangi bir yemeği ve saati için mükemmel bir tamamlayıcı yapar.

 

Akasya balının diğer yararları

  • Akasya Balı antibakteriyel özellikler sunar. Etki etme şekli, Staphylococcus aureus ve Pseudomonas aeruginosa gibi antibiyotiğe dirençli bakteriler de dahil olmak üzere belirli bakterileri ortadan kaldırdığı gösterilen bir asit olan küçük miktarlarda hidrojen peroksit salmasıdır.
  • Bu bal çeşidi, müshil özellikleri ve bağırsak iltihabını azaltma dahil olmak üzere sindirim sistemi ile ilgili faydalar da göstermiştir.
  • Bal ayrıca rahatlatıcı ve sakinleştirici etkileriyle bilinir ve sinir sistemine bağlı bir dizi rahatsızlıkta olumlu etkiye sahiptir. Ayrıca stres, kaygı veya uykusuzluk gibi hastalıklara da iyi gelebilir.
  • Akasya balı, çok sayıda hastalık ve durum için oldukça etkili bir doğal ilaçtır.
  • Doğal bir sakinleştiricidir. Akasya balı, harika bir doğal ağrı kesici olduğu için övülür. Özellikleri sayesinde uykusuzluk veya kâbus görme gibi uyku bozukluklarının tedavisi, stres düzeylerinin düşürülmesi veya diğer sinir bozukluklarının tedavisi için en iyi ilaç dışı tamamlayıcıdır.
  • Vücut sağlığımıza dikkat etmeye yardımcı olan bir bileşen olarak kan dolaşımını iyileştirir, vücudumuzdaki kan akışını artırır. Akasya balı, kırmızı kan hücrelerinin, trombositlerin ve diğer kan hücrelerinin üretim seviyelerini artırır. Ayrıca adet döngüsü sırasında hemoglobin seviyelerinde düşüş yaşayan kadınlara da özellikle tavsiye edilir.
  • Kabızlık veya diğer iltihaplı bağırsak hastalıklarıyla mücadeleye yardımcı olan doğal bir müshil etkisi sağlar. Bu nedenle, örneğin kolitin neden olduğu iltihabı tedavi etmek için tüketilmesi tavsiye edilir, bağırsak hareketlerini normalleştirmeye ve bağırsak geçişini düzenlemeye yardımcı olur.
  •  Her türlü yiyecek ve içecek için uygun doğal ve organik bir tatlandırıcıdır. Akasya balı, düşük glisemik indeksi sayesinde, diğer balların aksine, özellikle düşük kalorili diyet uygulayan veya diyabet hastası olanlar için diyete tatlı bir dokunuş katmak için mükemmeldir.
  •  Bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaya katkıda bulunur: organizmamızın savunma seviyelerinin korunmasına yardımcı olan vitaminler ve diğer temel minerallerdeki zenginliği nedeniyle.
  •  Yüksek flavonoid içeriği nedeniyle doğal bir antioksidan ajandır. Bu bileşik sayesinde akasya balı, erken hücresel yaşlanmayı önlemeye yardımcı olur.
  • İskemi, taşikardi veya diğer kalp ritmi bozuklukları ile ilgili sorunları olan kişilerin diyetini desteklemek için faydalı olarak kalp sağlığımızı korumaya yardımcı olur.
  • Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bir müttefiktir, tokluk hissine ulaşmaya yardımcı olur. Böylece şeker içeriği yüksek olan diğer tatlıların tüketimine bir alternatif oluşturmaktadır. Bu nedenle kısıtlayıcı diyetlerle güvenli bir şekilde kilo vermek isteyenler için idealdir.
  • Doğal kozmetiklerle ilgili etkileri vardır. Alımı, hasara neden olan veya saç dökülmesini teşvik eden dış etkenlerden kaçınarak cildimizi ve saçımızı sağlıklı tutmaya yardımcı olur.
  •  Hasarlı hücreleri yenileyerek yaraların veya yanıkların iyileşme sürecinin hızlanmasına katkıda bulunan doğal bir iyileştirici ajandır.

 

Özet;

Akasya balı güçlü antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Yara iyileşmesine yardımcı olabilir ve akneyi iyileştirebilir. Hasarlı hücreleri yenileyebilir. Sağlıklı bir tatlandırıcı olarak şeker yerine kullanılabilir, diyetler için tavsiye edilir. Kalp damar hastalıklarında etkili olabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

 

 

Akasya balı kullanım önlemleri zararları

  • Çoğu kişi için akasya balı yemek ve tüketmek güvenlidir.
  • Bununla birlikte, bazı popülasyonların akasya balından kaçınması veya sınırlaması gerekebilir, örneğin:
  • Bebekler Nadir görülen gıda kaynaklı bir hastalık olan botulizm riski nedeniyle, bir yaşın altındaki bebeklere herhangi bir bal verilmesi önerilmez 
  • Şeker hastalığı olanlar akasya balını dikkatli tüketmelidir.  Bal ve diyabet hakkındaki kanıtlar karışık olsa da tüm bal türleri doğal şeker bakımından yüksektir. Akasya balı kan şekerini etkileyebileceği için ölçülü tüketilmelidir.
  • Arılara veya bala alerjisi olanlar. Geleneksel bal veya arılara alerjiniz varsa, akasya balı yemeye veya topikal olarak uygulamaya karşı alerjik bir reaksiyon yaşayabilirsiniz.

 

Özet;

Akasya balı, bir yaşın üzerindeki çoğu birey için güvenlidir. Bununla birlikte, arılara veya bala alerjisi olanların ve şeker hastalarının kullanmadan önce sağlık uzmanlarıyla konuşmaları gerekir.

 

Akasya balı hakkında altını çizdiklerimiz

  • Akasya balı olarak da bilinen akasya balı, Robinia pseudoacacia çiçeğinin nektarından elde edilir.
  • Hafif, şeffafa yakın bir renge sahiptir ve daha uzun süre sıvı geç kristalize olur ve donar
  • Akasya balı, güçlü antioksidanları nedeniyle yara iyileşmesine yardımcı olabilir, akneyi iyileştirebilir ve ek birçok faydalar sağlayabilir.
  • Kozmetik ve gıda ve takviye edici gıda ürünlerinde sıklıkla kullanılır.
  • Bununla birlikte, bu sözde yararlı özellikleri desteklemek için daha fazla araştırma yapılması gerekmektedir.
  • Akasya balının çiçeksi tatlılığını deneyimlemek ve potansiyel faydalarını denemek fiyatını öğrenmek için buradan satın alabilir veya sosyal medya hesaplarımız üzerinden sipariş verebilirsiniz
  • Akasya balı fiyatı 
  • Akasya balı nerede satılır diyorsanız buradan
  • Akasya balı nerede bulunur diyorsanız buradan

Benzer Yazılar

Arıcınıza Ulaşın

+90 505 927 000 1

Adresimiz

Fevzi Çakmak Mah. 10501 Sk.
No 4 Karatay / KONYA

Hızlı Menü

Kovandan Sofranıza

Kullanıcı Menüsü

Gerçek Hakiki Ham Çiçek Balı, Kara kovan Petek Bal, Arı Sütü, Arı Poleni Üretici ARICI

Ham, süzme çiçek balı, karakovan petek balı, taze, yaş arı sütü, arı poleni, balmumu ürünlerimizi en saf, katkısız, kalıntısız, şekilde arılığımızdan sofralarınıza sunuyoruz.
Tek bir amaç için çalışıyoruz ve üretiyoruz. Arının mucizesi ile tüm sofralar buluşsun
yiyene ŞİFA olsun.

BİZİ TAKİP EDİN

Merhaba, sorularınız ve siparişleriniz için Whatsapp hattımızla hizmetinizdeyiz. Dilerseniz bize e-posta yoluyla da ulaşabilirsiniz siparis@siristat.com.tr

WhatsApp Soru ve Sipariş Hattı
Close and go back to page